Koh Samet

22 U22

Koh Samet

Vi övernattade aldrig på ön utan valde att ta dagsturer dit. Den första turen gick till Ao Vongduan som ligger söder om ”white sand beach”. Båtfärden över tog ca 1 timma och vi ”landade” direkt på stranden (man var tvungen att vada den sista biten). Stranden var jättefin även om vi blev lite chockade över kommersen (trots att det inte var den värsta stranden). Det var ganska mycket folk och många strandförsäljare. Det fanns några få restauranger och maten var sådär. Jag har för mig att vi åt på Malibu Resort. Den dagen blåste det ganska mycket vilket i och för sig var spännande, men det innebar att vi satt på helspänn hela tiden för att bevaka barnen.

Det kändes riktigt skönt att komma tillbaka till hotellet på fastlandet.

Nästa gång vi besökte Koh Samet tog vi oss till stranden Ao Wai som ligger nästan längst söderut. Här var det betydligt lugnare, få turister och försäljare. Sanden på stranden var fantastisk och barnen kunde bygga riktiga sandslott. Vi tog en flaktaxi dit vilket var en riktigt spännande upplevelse då vägen var både kuperad och ojämn.

V37

Tiger Zoo

Tiger Zoo ligger några mil söder om Bangkok i närheten av Pattaya. Vi hyrde hotellets taxi tillsammans med chaufför under en hel dag. Resan dit tog ca 2 timmar. Tiger Zoo´s huvudattraktion är inte som man kan tro tigrar utan krokodiler, tusentals med krokodiler. Det finns även elefanter och andra djur som man ser på traditionella djurparker. Viktigast för barnen var de uppvisningar som genomfördes under dagen. Det var Elefant, tiger och krokodiluppvisningar. Barnen gillade det, men vi vuxna kunde vara utan det. Att se elefanter spela fotboll eller dansa disco är inte riktigt vad man vill se. Djuren verkade i och för sig välskötta, men det är inte roligt att se dem visa upp sig på det sätt som dom gjordes där. En kul sak var krokodilfotograferingen där barnen fick hålla i små och medelstora krokodiler. Man kunde även hålla i ormar och skorpioner. Som helhet var djurparken helt ok, men det är lite jobbigt att då omkring där hela dagen i värmen.

 

Resan Hem

Resan till flygplatsen tog vi med hotellets taxi. Det blev en ganska dryg resa. Det tog minst 4 timmar. Vi var framme vid flygplatsen i god tid innan avgång. Planet skulle lyfta vid 12-tiden på natten, men ju närmare avgångstiden insåg vi att planet inte skulle lyfta. Vi blev då snabbt omplacerade på ett annat plan till Wien och fick springa till det andra planet för att hinna med. Det fungerade bra, vi blev bara några minuter försenade. Problemet var dock att vi inte fick med oss bagaget där bland mycket annat nycklarna till bilen fanns. Vi fick ta bussen till centralen och pendeln till Stuvsta, men som helhet fungerade det ändå ganska bra.

En lärdom dock: planera för att du kan bli av med det incheckade bagaget när du packar handbagaget. Det blev lite onödigt besvärligt då bilnycklarna var incheckade. Bagaget kunde vi hämta några dagar senare. Det är verkligen i sådana situationer som barnens tålamod prövas, men de skötte sig jättefint hela resan hem!