Turtle Island

batch V08Omgivningen och utflykter

Det finns två samhällen i närheten av hotellet, Pan Phe och Laem Mae Phim.
Ban Phe är som sagts tidigare färjelägret för färd till Koh Samet. Byn är faktiskt ganska ointressant och vi åkte bara dit några få gånger. Däremot var Laem Mae Phim mycket intressant-speciellt på kvällarna med många fiskrestauranger där man kunde peka ut i akvarier vilka fiskar man ville äta. Problemet var väl bara att det var svårt att få menyer på engelska vilket innebar att man visste vilket typ av fisk man åt, men hur den tillagades var alltid en överraskning.

 

Turtle Island

Ett annat intressant utflyktsmål var Turtle island som låg en bit utanför Laem Mae Phim. För att komma dit fick man chartra en speedboat över dagen. På ön fanns en Sköldpaddsuppfödning där man kunde se allt från små sköldpaddor till riktiga bjässar. Det bästa med ön var ändå enskildheten, vi tog en promenad runt ön och kände oss nästan helt ensamma. Det gick även att bada/snorkla där men då barnen hittade en död rocka i strandkanten så blev det bara jag och Agneta som badade…
Vi var tvugna att åka därifrån lite tidigare då det kom ett oväder, men som tur drabbade det inte oss förrän vi var precis i närheten av fastlandet.

 

batch V34Reviderat 2010

Laem Mae Phim har under de senaste åren genomgått en förändring då väldigt många semesterområden med lägenhetshotell har byggts. Troligen har det inneburiit att byn är betydligt mer turistanpassad än tidigare. Det behöver inte innebära att det är sämre, men garanterat fler turister. Troligen är det stora fiskutbudet kvar men säkert med menyer på engelska.

Samma sak med Turtle Isand, jag har ingen aning om det fortfarande går att åka dit och om det fortfarande är sköldpaddsuppfödning, men om det är det så är det ett måste om man är i närheten. Ta då en heldagstur så tid finns till att promenera omking på ön, det finns några fina stigar till helt orörda stränder. Annars kryllar det väl inte av intressanta utflyktsmål i omgivningen - förutom Koh Samet, men den beskrivs i nästa artikel.