Bangkok

batch Bild 1111Bangkok Silom Serene

Semestern avslutades med två nätter i Bangkok. Vi bodde på Silom Serene som låg på en tvärgata till Silom road väldigt nära Patpong road (men på andra sidan så höll man sig på östra sidan av gatan så slapp man komma i kontakt med det lite trista Bangkok.) Hotellet var jättebra, vi hade en fantastisk svit. Barnen blev väldigt chockade över stadspulsen jämfört med lugna Koh Chang. Det vi lärde oss ganska snabbt var att undvika alltför långa promenader, bäst att åka taxi eftersom det är väldigt billigt (sällan över 25 kr för en resa). Det var faktiskt dyrare att åka Skytrain än taxi. I Bangkok gjorde vi väl det som man vanligen gör där, Shoppar (vi besökte MBK två gånger…), åka på floden, besöka Snake-farmen och besöka någon av alla de marknader som finns.

Snake-farmen var ett intressant avbrott från allt shoppande. Inne på området som drivs av Röda orset (tror jag) så fanns del en lien utställning där man balnd annat kunde få info om hur manframställer serum. Sen var ormuppvisningen det som i alla fall barnen tyckte var det mest fascinerande med bland annat frisläppta Kobror. Uppvisnignen avslutades med att barnen fick känna på en orm och hänga upp den över axeln.

batch Bild 1114Vi bokade även en båtfärd på floden där vi bland annat matade kattfiskar och fick se några av alla fina byggander som ligger i anslutning till floden.

Speciellt rolig var det att besöka Chinatown som var ett fantastiskt myller av folk och affärer, tänk bara på att bunkra upp med vatten och lite snacks - det kryllar inte av restauranger. Det som vi inte gjorde var att besöka Grand Palace (det gjorde vi istället 2006). Jag brukar inte gilla McDonalds, men för barnen var det väldigt bra. Dom fick ett rejält skrovmål och kunde hålla sig igång väldigt länge så det rekommenderar jag faktiskt att man besöker. Sammanfattningsvis var Bangkok en kul upplevelse för både barnen och föräldrar även om tre dagar räcker mer än väl.

Resan hem gick sedan riktigt bra. Ska man ge sig på att jämföra alla de resor vi gjort till Thailand är denna nog den bästa.

batch Bild 1128