Till Koh Chang

batch Bild 1087Resan till Koh Chang

Den tredje resan till Thailand genomfördes på hösten 2004. Även denna gång åkte vi med Finnair, och lyckades få väldigt bra anslutningsflyg mellan Stockholm och Helsingfors vilket innebar att väntetiden var väldigt kort både på dit och hemresan. Vi hade beslutat att flyga till Bangkok, ta ett inrikesflyg till Trat och sen ta oss till Hotellet på Koh Chang. Vi hade även bokat två nätter på ön Koh Maak och vi avslutade semestern med två dygn i Bangkok. Hotellet denna gång var Bhumiyama Beach Resort som ligger på Lonely Beach, den sydligaste av Koh Changs stränder. Hotellet var ganska nybyggt och eftersom att vi inte varit på Lonely Beach tidigare så kändes det lite nytt och spännande. På Koh Maak hade vi bokat på Koh Mak Cococape, ett ställe där man bodde på båtar uppslängda på land. I Bangkok hade vi bokat Hotellet Silome Serene, ett litet centralt hotell.


batch Bild 1091Resan

Resan dit gick mycket smärtfritt. Passkontrollen i Bankok gick riktigt snabbt (detta var innan fotografering krävdes.) Sen skulle vi ta oss till inrikesterminalerna vilket var en svettig promenad på ca 20 minuter, men det gick ganska bra trots att barnen var trötta. Incheckningen och resan till Trat gick även den smidigt. Vi flög i ett litet propellerplan och resan tog ca 45 minuter.

Trats flygplats är jättemysig och man blir transporterad till bagagehämtningen i ”turist-tåg”. Vid utcheckningen blir man placerad i en taxi som för dig direkt till ditt hotell på Koh Chang. Resan hade startat ca kl 20 00 svensk tid från Arlanda och vi anlände till hotellet ca 1800 nästa dag Thailändsk tid
.