Chantaburi

14

Till Chantaburi

Efter nästan två veckor var det dags för att börja ta sig tillbaka mot Bangkok. Vi hade planerat några övernattningar i Chantaburi på resorten Maneechan, en resort några kilometer utanför själva staden. Maneecan var helt ok även om rummen luktade litet unket och att omgivningen var lite som en företagspark, så inget mysigt att göra/äta där. Men tanken var inte att vi skulle vara där så mycket utan istället inrikta oss på utflykter.

Första dagen var två aktiviteter inplanerade, dels besök vi Khao Sai Dao Waterfall och sen Wat Kao Sukim – ett tempel i närheten av vattenfallet. Vattenfallet hade 14 eller 16 nivåer och det var en riktig utmaning att ta sig upp till de högre nivåerna. Vi var helt ensamma och det blev en fantastisk tur.

Nu var det inte så väldigt mycket vatten i omlopp men det gjorde att det på vissa avsatser hade samlats så mycket vatten att man kunde bada.


23
Det som var ännu mer intressant var att det i de pölarna även var fullt med fiskar som hela tiden pickade på benen! Riktigt kul och spännande för barnen. Resan till vattenfallet var faktiskt ett av resans största höjdpunkter och rekommenderas varmt.

Efter några timmar vid vattenfallet så käkade vi lunch vid nationalparkens entré, gott och billigt. Sen bar det iväg till Wat kao Sukim, ett tempel på ett berg som man når med ett lifttåg. Det är ett väldigt vackert tempel med en fantastisk utsikt.

Nedanför templet fanns en stor damm/sjö med sköldpaddor och enorma fiskar som man kunde mata med bröd. Det måste ha varit kattfiskar.

Sammanfattningsvis blev det en riktigt fin utflyktsdag. Har man besökt dussintals tempel kanske Wat Kao Sukim inte ger så mycket på marginalen, men ändå ett väldigt fint tempel.

Oasis Sea World
Oasis Sea World och Laem Singh Beach

Dag två i Chantaburi var det dags att simma med delfiner på Oasis Sea World. Dethär är väl lite av ett måste om man har gott om tid. Oasis ligger några mil söder om Chantaburi och det går ganska snabbt att ta sig dit.
Dels var det en delfin uppvisning men framförallt ett pass där man får bada och simma med delfinerna. Det var en väldigt häftig upplevelse även om man kan undra hur kul delfinerna tyckte det var...
Man fick först mata och leka med delfinerna för att sen avluta med att följa med delfinerna genom att hålla i ryggfenan.
Totalt en ganska kul aktivitet även om man sätter det i perspektivet att det kostade en del och att det var lite turistfälla-varning så är det väl inget man gör igen, lite som att besöka Madame Tussauds (lite märklig jämförelse, men ändå).


 Laem Singh Beach

Laem Singh Beach

Sen tog oss chaffisen oss till Laem Singh Beach, det var inget vi hade planerat men det var en trevlig överraskning. En lång strandremsa med flera restauranger under palmerna men fantastisk god mat.
Stranden var i och för sig ganska skräpig men det var nästan bara vi som var faranger, och det är alltid kul (det är vid sådana tillfällen barnen kidnappas av stora thaigrupper för att bli fotograferade tillsammans).
Sen är det alltid spännande att äta på restauranger dår det endast finns menyer på thailändska men med några få bilder man kan peka på.

Sammantaget blev även dag två riktigt bra även om man ibland har lite blandade känslor inför aktiviteter som att simma delfiner, jättekul och en upplevelse för alla i familjen men inte helt på delfinernas villkor om man säger så...