Lonely Beach

7

Tillbaka till Lonely beach

Det här var ju andra resan till Bhumiyama Beach Resort på Lonely Leach så vi gjorde oss hemmastadda väldigt snabbt. Denna gång hade vi snålat lite så vi hade bokat en bungalow vid stranden och ett lite enklare rum i en av längorna en bit från stranden. Det fungerade perfekt då vi huvudsakligen höll oss kring bungalowen och använde det andra rummet bara för övernattning. Lunch och middag åt vi huvudsakligen på Siam Hut och Nature beach som ligger grannar till resorten, två väldigt bra matställen med bra läge nära vattnet.

Den största skillnaden jämfört med förr gången var att Resorten denna gång var betydlig mer bokad och det var ibland svårt att få plats kring poolen och att det huvudsakligen var skandinaver som bodde där. Det byggdes även på ett nytt ”poolhotell” på stranden – Siam Beach – med bra läge dock lite opersonligt. Den här resan var faktiskt den första och enda resa där några blev sjuka, både Filip och Gustaf var utslagna en dag troligen efter att ha käkat en dålig glass. Ska man sammanfatta Koh Chang Lonely Beach och Bhumiyama Beach Resort denna gång så kändes det som att paradisstranden försvunnit till viss del, det kändes mer standard. Men det är ändå betydligt mer laid back än exempelvis White Sand beach så absolut värt att besöka.

Sen är Bhumiyama Beach Resort enligt mitt tycke den bästa resorten vi bott på under alla resor till Thailand (med undantag av Seven Seas på Koh kradan som vi besökte 2009, men det var en helt annan prisklass). Förutom en Elefantridning (en ganska ordinär sådan) så var den enda utflykten en endagstripp till Koh Wai som ni kan läsa mer om här.


 22

Koh Wai

Vi gjorde i alla fall en utflykt under vår Koh Chang del av resan, det var en endagstripp till koh Wai. Ett ganska praktiskt upplägg där man tog en båt som även tog turister till Koh Maak och Koh Kood och hoppade av på Koh Wai för att sedan bli hämtad vid 4-tiden. Intressant att notera var att av de ca 30 turisterna på båten så var minst 20 svenskar. Dock var det väldigt få som hoppade av på Koh Wai, så vi hade stranden nästan för oss själva hela dagen.

Vi tillbringade hela dagen på stranden närmast piren men tog även en promenad till en lite mer stenig del av ön där barnen kunde leta snäckor. Vi hyrde även kanot och paddlade över korallreven. Koh Wai är absolut värt ett endagsbesök och kanske även övernattning då det numera finns en resort – Koh Wai Pakarang Resort – med bland annat rinnande vatten dygnet runt .

Det går att snorkla bara några tiotal meter från strandkanten och det var riktigt bra snorkling med många fina fiskar. På stranden finns även en liten resort (good feeling tror jag den heter) med några få bungalows och möjligheten att äta och hyra snorklingsutrustning och kanoter.