Till Bangkok igen

Bangkok

grandpalaceResan avslutades med två nätter i Bangkok. Vi bodde på Tower In Hotel som ligger ganska långt söderut på Silom road. Hotellet var lite halvsjabbigt men helt ok eftersom vi inte tänkte tillbringa mer än nödvändig tid där. Poolen var dock helt ok och den låg på taket så man hade ganska fin utsikt.

Vi hade planerat en del aktiviteter, dels en båttripp på floden och ett besök på palatset och självklart en del shopping på bland annat nattmarknaden och MBK. Det roligaste för barnen var utan tvekan att kunna köpa pokemonkort och dragonballkort till priser som inte ens låg i närheten av priserna i Sverige även om det skapade lite av en inflationseffekt på spelandet då utbudet plötsligt var nästintill obegränsat och tjusningen i att hitta ett speciellt kort helt försvann.

Effekten blev att intresset för dessa kort svalnade avsevärt efter hemkomsten och vi kunde några år senare sälja hela samlingen till ungefär samma pris som vi köpte det på en bakluckeloppis. Självklart var resan till Grand Palace en upplevelse, både båttrippen dit och besöket på palatset. Enormt fina utsmyckningar – en njutning i guld och traditionell thailändsk arkitektur.


 

skylineÄven om det var väldigt mycket folk där så kändes det som att man gick omkring helt själv och insöp den överväldigande omgivningen.

Om man tror att Bangkok bara är en massa shoppingcenters, breda motorvägar och trånga gator så bör man absolut besöka Grand Palace, lite som att tillbringa hela tiden i Stockholm och bara besöka city utan att ta sig till gamla stan.

Efter ca 3 dagar i Bankok var det sen dags att ta sig tillbaka till Sverige och det enda trista med hemfärden (förutom att lämna Thailand) var att vi i där vi satt i planet kunde pimpla hur mycket champagne vi ville – men att vi var tvungna köra ifrån Arlanda med vår bil för att sedan några timmar senare ta oss till jobbet, så det var väldigt mycket pärlor för svinen på hemresan.

Hur kan man då sammanfatta hela resan? Utan tvekan en av de bästa resorna vi gjort. Speciellt dagarna kring Chantaburi var lite annorlunda och spännande, men det skönaste var nog att ha en väldigt lång tid på Lonely Beach där vi bara skrotade.