Palmeraie Beach Hotel

batch Thailand 200309Förberedelser

Förberedelserna inleddes med att jag surfade in på lastminute.com och hittade flygbiljetter till ett väldigt bra pris. Denna gång föll valet på Finnair som hade  bra barnrabatter. Priset inklusive avbeställningsskydd hamnade strax över 30 000 kr. Vi tänkte köra samma upplägg förutom att vi planerade in 5 nätter på Koh Chang. Denna gång bokade vi Palmeraie Beach Hotel direkt via mail. Jag tror att vi betalade ca 2500 bath per natt i en Juniorsvit innkusive 2 extrabäddar. Vi fick alltså samma pris som förra gången då det var kraftigt rabatterat på grund av poolrenoveringen. Upplägget med finnair var ganska likt det med Austrian Airline som vi körde förra gången. Resan startade ca 19.30 från Arlanda och vi hade ett kort stopp i Helsingfors.

Vi landade tidig eftermiddag i Bangkok. Vi hade bokat hotellets taxi så när vi landat och checkat ut hittade vi ganska snabbt vår chaufför (vi kände igen honom från det tidigare besöket). Resan gick jättesmidigt och vi var på hotellet innan middag.batch Thailand 200315Palmeraie Beach Hotel

De ca 5 dagarna vi var där var mycket avkopplande. Vi gjorde inga speciella utflykter förutom ett besök på markanden i Ban Phe. Det var ganska jobbigt att gå omkring på marknaden och det var mest skräp som såldes.


Laem Mae Phim

Vi var även i Laem Mae Phim en kväll och åt goda fiskrätter. Det viktigaste var att varva ner. Personalen på hotellet var fantastiska, vi kände oss som några nära släktingar på besök och alla leenden kändes väldigt uppriktiga. Det var med blandade känslor vi sa adjö för att ta oss till Koh Chang. I och för sig skulle vi återkomma ca 1 vecka senare, men vi undrade om det kunde bli bättre än så här.

Man bör dock tänka på att det kan vara många sandloppor på stranden och barnen blev väldigt bitna.