Baan Krut

Baan Krut
baankrut 1

Den femte resan gick först till Baan Krut, en liten by ca 15  mil söder om Hua Hin. Vi tog en taxi från flygplatsen och resan tog ca 5-6 timmar. Eftersom vi landande kl 0600 Thai-tid (24 00 svensk tid) så fick vi alla möjligheten att sova några timmar så jet-lag'en försvann ganska snabbt. Resan gick väldigt bra och Thai Air är ett fantastiskt flygbolag. Vi tillbringade ca 7 dagar i Baan Krut och det var ganska lagom.


Några saker är ganska bra att veta om man ska ta sig till Baan Krut. Möjligheter till shopping är nästan obefintlig och eftersom alla resorter är väldigt utspridda så blir möjligheterna att hitta nya spännande restauranger ganska begränsade. Speciellt med små barn blir man lätt fast på resorten. En annan sak som är jag tycker är viktigt om man bokar på Baanklangaow är att man ska försöka får bungalows som ligger vid poolen närmast receptionen. Området kring den andra poolen känns betydligt mer instängt och trist. Sen är det bra att veta att resorten liksom alla andra resorter är placerade en bit från stranden med en smal strandväg som man måste korsa och att det sen är ca 100 meter promenad på brännhet sand för att ta sig till vattnet

Stranden och Resorten

baankrut 2


Stranden vid resorten var väldigt fin, kanske inte sådär vit som på öarna, men den var både bred och lång. Det var sällan någon som badade. Hela Baan Krut stranden är ca 1 mil lång och det finns ca 10 resorter där, så det är ganska stora avstånd. Taxi finns inte så man får antingen gå, cykla eller hyra vespa. De var väl möjligheten att ta sig in till huvuddelen av stranden – dit man kom direkt från byvägen då den splittras i strandvägen. Stället vi bodde på hette Baanklangaow Resort och låg ca 2 km från själva byn Baan Krut. PÅ resorten bodde vi en en familjebungalow med två sovrum samt ett vardagsrum och en stor veranda. Resorten var på det hela fantastisk bra och framförallt mycket prisvärd. Jag har för mig att vi betalade 3500 bath per natt inklusive frukost. Frukosten var förresten helt ok. Cyklarna som man fick låna var däremot inte speciellt bra, typ hälften gick att cykla på och lite one size fits all men det funkade för några korta rundor i alla fall.


The Beach
baankrut 3

The Beach var restaurangen där vi åt de flesta kvällarna. maten var väldigt bra och billig. speciellt en gryta med tigerräkor var fantastisk god. Det var sällan som middagen kostade över 500 bath totalt. Underhållningen var  däremot jobbig gränsande till plågsam. "trubaduren" spelade covers på engelska med en härlig thailändsk brytning. Vid några tillfällen spelade han några låtar från Thailand och de var betydligt bättre.

Lite charmigt ändå med att man envisas men att ha västerländsk underhållning när publiken egentligen vill ha mer traditionell inhemsk musik (tror jag i alla fall).