Nang Yuan

nangyuanNästa stopp på resan var Nang Yuan. Vi hade bokat två nätter på den enda resorten på ön (som egentligen är tre öar sammanbundna med sandstränder). Vi tog en buss från Baan Krut som tog oss till Chumpon där katamaranen skulle ta oss till öarna. Bussresan tog ca 2 timmar och båtresan ungefär lika lång tid. Vi hade inga problem med båtresan, men det beror säkert på att det var väldigt lugnt väder så det gungade nästan inget alls.

 

Nang Yuan ligger nordost om Koh Tao och är väldigt vackert. Det gäller speciella regler för öarna - endast de som har bokat på resorten får befinna sig på ön efter 1700. Speciellt mellan 1200 till ca 1600 var det många dag-besökare på öarna (nästan mallisvarning) och många snorkelbåtar några hundra meter från strandkanten, men det var betydligt lugnare övrig tid. 


nangyuansoluppgangThailands vackraste ö?

Det finns egentligen bara två saker man kan göra på öarna: Njuta av området och snorkla. Det räckte att promenera ut några meter i vattnen så blev man nästan attackerad av fiskstim. Barnen tillbringade nästan hela tiden i vattnet eller på klipporna omkring. Koraller kunde man se bara ca 50 meter från strandkanten.
Hur ska man då sammanfatta Nang Yuan? För det första är öarna utan tvekan det vackraste vi har besökt på alla våra resor. Speciellt under perioden då det var stängt för dagsbesökarna. Barnen som knappt badat i havet tidigare älskade att vara där, trots att det inte fanns någon pool. Rummen på resorten var helt ok, vi hade två bungalows precis vid strandkanten. Två nätter var helt ok, man hann göra allt det man ville. Ska man säga något negativt så är det att det var lite dyrt jämfört med andra ställen och att maten var sådär. Det blir nog lite så när en resort har monopol. Men Nang Yuan är absolut värt ett besök.