Bangkok, Indra Regent Hotel  igen

Bangkok, Indra Regent Hotel  

from_hotelEfter 9 nätter på Dolphin Bay var det sedan dags att dra vidare till Bangkok. Det var det enda stället där vi återkom till ett hotell vi varit på tidigare, Indra Regent som ligger i närheten av Baiyoke Sky och precis i anslutning till Pratunam Market. Vi gillade stället skarpt förra gången, och det var lika bra även denna, Rummen är riktigt bra (vi fick ett rum uppgraderat till juniorsvit utan extra kostnad), poolen väldigt bra och lunchen fantastisk. Några saker man bör tänka på dock: Mat och dryck är sjukt dyrt på hotellet och vi upplevde att vi fick betala överpriser om vi fixade taxi just utanför hotellet.

Vi upplevde allmänt sätt att det var ovanligt svårt att få taxichaffisarna att använda taxameter, men det gick för det mesta efter ett tag. Det är bra med MBK där chaffisarna måste använda taxameter för att få hämta upp folk från varuhuset. Huvudmotivet till Bangkokstoppet var självklart Shoppingen; Marknaden utanför hotellet, MBK, Platinum, nattmarknaden Suam Lum Night Bazaar osv.


fixadrickaVi köpte på oss över 50 kilo grejor så det blev en del shopping till slut…
Men vi gjorde lite andra saker också, dels en middagsfärd på floden inklusive mat och underhållning, väldigt turistigt men helt ok.

Sen besökte vi Kao San Road, mest för shoppingen, men även för att vi inte besökt gatan tidigare under våra resor. Vi vuxna var helt klart för gamla för Kao San road och barnen var lite för unga så det blev lite av en jaha-upplevelse även om maten som vi åt där var riktigt bra. Det var för övrigt enda stället under hela resan då man fick se en riktigt fet råtta, men det är väl så det ska vara på Kao San Road…


thailadyMBK Såklart

Bästa shoppingen är fortfarande MBK, men även affärerna under och i anslutning till hotellet där vi bodde är också väldigt bra. Sen passerade vi Platinum som vi dock inte hade tillräckligt tid för att gå igenom, men det verkade väldigt bra. Ska vi åka till Bangkok en gång till så kommer vi säkerligen vika en halvdag åt Platinum.


Efter tre nätter var det sedan dags att åka hem till Sverige och hemresan gick bra förutom lite strul på flygplatsen och att en resväska inte kom med från Zurich (men den kom några dagar senare), men resan hem gick väldigt smärtfritt. Det jobbigaste var att gräva fram bilen som var rejält insnöad på Arlandas långtidsparkering.