Koh Kradan Seven Seas Resort

Koh Kradan Seven Seas Resort

2009_kradan_longtail1_artikelKoh Kradan anses av många vara en av Thailands vackraste öar och det är bara att hålla med. Sandstranden är kritvit med möjligheter till snorkling bara några tiotal meter från strandkanten. Speciellt på den södra udden stannade många dag-snorkelbesökare. Där kunde man vid högvatten mata fiskar från en gunga som var förankrad i ett träd som man kunde nå under lågvatten. Vi höll oss dock mest kring Resorten som låg några hundra meter norrut. Resorten Sevens Seas där vi bodde är ett riktigt lyxställe, speciellt jämfört med hur vi brukar bo. Exempelvis har den öns enda pool. Rummen var väldigt fina med en gigantisk säng, men det läckraste var ändå badrummet som låg utomhus täckt av en bambuvägg med en väldigt fräsch inredning. Även poolen var bra (väldigt varm) och barnen tillbringade många timmar där.

2009_kradan_stranden6_artikelDock var det väldigt dyrt på Seven Seas, exempelvis kostade en liten flaska Shinga 170 bath, troligen den dyraste öl jag druckit i Thailand! Den enda lunchen där gick på 1700 bath (på andra ställen går det att få luncher för en bra bit under 500 för alla 5). Helt normalt om man jämför med Sverige, men väldigt dyrt för Thailand. Nu finns det ju ett mysigt vattenhål på Koh Kradan – Paradise Lost, en restaurang och Resort som ligger en bit in i djungeln (ficklampa är ett måste på kvällen). Man tar sig dit via stranden och sen ca 10 minuters promenad rakt in på ön, för övigt samma väg som man ska ta om man vill se solnedgången. På Paradise Lost får man rejäla portioner och det var väldigt prisvärt. Det var faktiskt kö till borden så stället är verkligen populärt. Gästerna var när vi var där huvudsakligen Skandinaver.

 

2009_kradan_stranden2_artikelSammanfattningsvis var Koh Kradan riktigt bra, ska man klaga på något så är det lite jobbigt att bada vid lågvatten då man måste passera en massa vassa stenar innan man når vattnet. Det blev en väldigt bra start på semestern med två riktiga slöa-dagar även om vi var lite sugna på att åka över till smaragdgrottan som ligger på grannön Koh Muuk, men det fanns inte tid till det.
Vi har aldrig tidigare varit så långt ner i Thailand så vi har lite svårt att jämföra med annat, men det var utan tvekan något av det bästa boendet och en av de bästa stränderna vi upplevt i Thailand. En liten obehaglig upplevelse var att jag för första gången fick uppleva rejäla strömmar då jag snorklade vid den södra udden. Jag fick kämpa som tusan med simfenorna för at ta mig tillbaka till stranden. Ingen fara egentligen då jag bara var ca 30 meter från stranden och att det fans många båtar i närheten, men en intressant upplevelse.