Kao Lak - igen

Kao Lak - Återseendet
KaoLak 10

Vissa gillar att hela tiden återkomma till samma turistort, man känner igen sig, vet vilka ställen man kan gå på, undviker tidigare bottennapp mycket för att få ut det mesta av semestern. Andra fullständigt avskyr att återvända till samma ställe, lite eller inget att upptäcka, resan som ett äventyr försvinner delvis med upprepningen. Vi är nog någonstans mittemellan. Vi har besökt många ställen i Thailand två gånger och sällan har vi blivit besvikna men nästan undantagslöst inte heller positivt överraskade. Den här andra gången i Kao Lak - slutmålet på en ganska krigflackande resablev nog ändå lite av ett antiklimax. Många saker var positivt, Resorten - Kao Lak Resort - och den lilla stranden i anslutning till resorten var väldigt mysig. Stranden ligger strax söder om Nang Thong Beach - ca 15 min promenad från själva centrum. 

Kao Lak Resort

KaoLak 11

Detta var nog ett av de dyraste boenden vi har bokat någonsin i Thailand. Kombinationen av en relativt lyxig Resort och nyårshelgen gjorde att det blev väldigt dyrt - detta trots att vi hade rum väldigt långt från stranden, nästan vid huvudvägen. Samtidigt gjorde det inte så mycket då vi huvudsakligen tillbringade tiden på stranden eller vid poolen. Resorten är väldigt fräsch och hade en fantastisk frukost! Poolen som vi tillbringade mesta tiden vid (då vi inte var på stranden) låg väldigt skuggigt vilket var skönt även om det tidigt på morgonen nästan var kallt. Vi åt aldrig lunch eller middag på resorten utan gick istället till centrala Nang Thong eller några Restauranger som låg på huvudvägen några hundra meter från resorten. 

Bad och utflykter

Tiden i Kao Lak tillbringade vi mest på stranden. Det var ganska stora vågor vilket faktiskt var riktigt kul. Inte så höga så att det kändes farligt men om man kom in fel i en våg så bjöds man på en ganska omtumlande resa.


Testlänk