Koh Tanote


Efter några dagar på Chalok Bay så var det dags för nästa stopp, Tanote Bay. Tanote Bay är en relativt liten vik på den östra sidan av Koh Tao. Huvuddelen av familjen bodde på Montaly Beach resort, som hade både AC och Pool, men låg inte direkt på stranden. Filip däremot bodde på på Family Tanote Bay Resort, ett betydligt enklare ställe precis på den norra delen av viken vid stranden. Även om det inte var något fel på Montaly Beach Resort, så kändes Family Tanote betydligt trevligare, bland annat med en hängmatta vid entrén till rummen.

DSC 0100


Enligt min åsikt så är Tanote Bay det bästa stället på Koh Tao. Inte alls överfyllt med besökare, bara några få hotell/resorter och restauranger och en strand från vilken man direkt kan snorkla bara några meter ut i vattnet. Det fanns några få restauranger på stranden med väldigt bra mat, men det skulle nog kännas lite enahanda att vara där under en längre period om man vill ha möjlighet att testa flera olika ställen på kvällen.
Sen kan det säkert vara så att Tanote Bay är betydligt mer turisttät under högsäsong, men nar vi var där så var det inte alls mycket folk.

DSC 0102


En dag så skippade vi stranden och gick i stället på en längre promenad. Som vanligt i Thailand så är det väldigt svettiga aktiviteter, trots att avstånden inte är så långa. Det är dock något som verkligen rekommenderas. Jag minns inte exakt var vi gick och geotaggningen av fotografierna är inte de bästa, men promenaden var inte alltför långt från stranden. Det kan ha varit West Cost Peak.
Sammanfattningsvis ett väldigt bra stopp, och ett måste om man vill ha lite lugn och ro.

DSC 0091

Bilder ovan och under från vår vandring

DSC 0090