Sairee Beach

Sairee Beach, Koh Nang Yang, Ao Hin Wong och Koh Samet

DSC 0118

Nang Yang

Sista stoppen var på den norra delen av Koh Tao. På Sairee beach så tror jag vi bodde på Koh Tao Cabana Resort, som ligger på den norra delen av stranden. Jag måste nog säga att flytten från Koh Tanote blev nästan som en chock. Från den väldigt tysta och lugna stranden till ett betydligt mer bullrigt område. Huvudanledningen var alla båtar som forslade turister till Koh Nang Yang, villket innebar ett konstant motorbuller under hela dagen. Jag minns att vi upplevde något liknande när vi besökte Koh Lipe 2010, en fantastisk strand, men nästan omöjligt att slappa på grund av allt motorbuller, lite som att ha en strand i anslutning till E4-an…

DSC 0137

Sairee Beach

Resorten var väl inte heller så värst trevlig, även om läget var helt ok. En liten nackdel med just den resorten var att den låg en bit från det stora restaurangområdet, vilket innebar att man var tvungen natt gå en bit på kvällen för att få tillgång till ett större matutbud.

20150627 140710

Ao Hin Wong

Vår lösning på ”besvikelsen” att komma till en lite för stökig strand var att promenera ca 45 minuter till Ao Hin Wong, som ligger på den östra sidan av ön och är helt öde. Bara en liten brygga och några meter sandstrand, men mer eller mindre helt tomt på folk. Man kunde också få sig en drink där + ev mat (minns inte).
Vi besökte även Koh Nang Yang, men det var nästan overkill då vi varit där tidigare (2007, se här), men det är en fantastisk vacker ö.

20150626 113413

Ao Hin Wong

2015 års Thailandresa avslutades med några dagar på Koh Samui, i närheten av flygplatsen. Det var nog de dagarna vi hade det bästa vädret, och det var väldigt skönt att slappa där vid Poolen.
Ska man sammanfatta Koh Tao Resan så var den helt ok, men inte den bästa. Vädret var inte speciellt bra, speciellt var blåsten ibland ganska kraftig. Sen kan jag tycka att man kan skippa Sairee Beach, och istället spendera lite längre tid på Koh Tanote. Vill man ha mer action så kan man ta några dagar på Koh Samui istället för Sairee Beach. Resan blev för övrigt den sista familjerean till Thailand. Dock innebär det inte att det är helt omöjligt att återkomma dit, men det finns så mycket fint i Europa att se och besöka, och man har inte längre all tid i världen.... 

DSC 0153

Koh Samui