Bhumiyama Beach Resort

batch Bild 1100Bhumiyama Beach Resort överträffade våra förväntningar med råge. Poolområdet var väldigt stort och vi hade valt de strandnära bungalowers som var fantastiskt fina. Då hotellet var ganska nybyggt (tror att det invigdes under sommaren) så kändes allt mycket fräscht. Personalen var (som vanligt) mycket trevliga och hjälpsamma. Ett exempel: min videokamera började strula (En Sony Digital-8 som tydligen inte tål fuktigt och varmt väder, uselt Sony!) då jag gick till receptionen för att kolla om det fanns någon på ön som kunde reparera vilet det inte fanns. Då erbjöd sig en i personalen att ta med sig kameran och få den reparerad i Chantaburi under sin lediga helg!
Hotellet var dt utan tvekan det bästa stället vi bott på i Thailand. Om man ska hitta något negativt så är det kanske att restaurangen är betydligt dyrare än de som finns på stranden.
En lite intressant sak är att det var väldigt svårt att pruta på hotellpriset (vi hade bokat 4 nätter i förväg). Dom vägrade ge oss samma pris som vi betalade via Internetbokningen, men till slut fick vi det priset efter det att de kontaktat huvudkontoret.

Lonely Beach

Stranden Lonely Beach är den längsta och (tror jag) bredaste stranden på Koh Chang. Nu spelar det inte så stor roll då det var ganska få turister under den tiden vi var där. Det fanns några få restaurander vid stranden (när vi var där 2006 hade antalet restauranger ökat.). Granne med hotellet söderut låg stället som vi utan tvekan besökte de flesta kvällarna. Det märkets även att Lonely Bech betraktas som backpacker-område. Det är en skön blandning mellan Europeiska turister med familj och ungdomar. Dock känns det som att alla yngre är på väg bort på bekostnad av mer Eurostinna turister. Sammanfattningsvis kan man nog ändå konstatera att Lonely Beach är den bästa stranden på Koh Chang.

Den lilla byn som ligger vid vägen har några få restauranger, bra ställen för att äta billiga luncher.

batch Bild 1090