Kai Be Beach

batch Thailand 2003220Kai Be Beach och omgivningen

Själva huvudgatan vid Kai be var ganska lång och välfylld med butiker och restauranger. Vi fastnade ganska snabbt för restaurangen O-bar som ligger nära hotellet. Där tillbringade vi många kvällar, och vi lyckades även få fram en chokladtårta till Agnetas födelsedag. När vi åkte förbi huvudgatan i 2006 upptäckte vi att man bygger upp ett nytt köpcenter ännu närmare Hotellen, även strax norr om Cliff beach har man byggt upp fler butiker så området känns minst lika stort som White Sand – området. Föredelen med just området kring Cliff Beach och Chang Park Hotel är att avståndet till huvudgaan inte är långt, det är inga probem att ta sig dit på kvällarna. Andra Hotell norr om Kai Be är lite mer utslängda och där kan det besök på huvudgatan bli betydligt besvärligare. Det är alltid skönt att kunna variera middagar på stranden med besök på bygatan där det är lite mer action.
 
Utflykter

Vi åkte iväg på elefant ridning en dag. Det var det nordligaste elefantområdet, det ligger norr om White Sand Beach. Det var en mycket spännande ridning och vi fick se allt från stora spindlar till riktig stora ödlor. 2006 besökte vi samma elefantridning, men då såg vi inte mycket djur så vi kanske hade lite tur denna gång. Barnen tyckte även att det var väldigt kul att mata elefanterna med bananer.

batch Thailand 2003235Snorkelresa 

En annan dag följde vi med en snorkelresa vilket var mycket spännande. Vi besökte ett antal korallrev och fick se många fina fiskar. Trots att det var väldigt många personer med på båten och därmed många i vattnet kändes det inte så, när man väl var i vattnet så fanns det gott om plats. Vi hade även ett stopp där vi kunde mata småfiskar med ris, och det var väldigt många fiskar som ville bli matad. Lite turistfällavarning, men ett måste om man ine valt att exempelvis ta sig till Koh Wai där det gå att snorkla direkt från stranden.